fbpx

Wanneer u ouder wordt, is het heel normaal dat de bovenste oogleden wat meer gaan hangen dan in de jongere jaren. Dit kan onder andere komen door het verlies van elasticiteit in de huid. Hierdoor wordt de huid ruimer. Daarnaast verslapt de spier die het ooglid opheft.
In sommige gevallen kan dit zo hinderlijk zijn dat het zicht daardoor verminderd wordt. Ook kan het zo zijn dat het een vermoeide blik geeft. In beide gevallen kan het een reden zijn om hier iets aan te willen doen. Een ooglidcorrectie is hiervoor vaak de beste optie.

Ooglidcorrectie voor en na

Behandelplan

In het eerste consult maken we samen een behandelplan aan de hand van de volgende aandachtspunten:

  • Eventuele voorgeschiedenis
  • Het te verwachten resultaat
  • Herstelperiode
  • Instructies
  • Complicaties & risico’s
  • Kosten

Vervolgens wordt er een afspraak ingepland.

Behandeling

De ooglidcorrectie vindt onder plaatselijke verdoving plaats en duurt ongeveer een uur. Eerst wordt het overtollige huidweefsel van het ooglid afgetekend. Na het omsnijden van het overschot aan huid bij een bovenooglidcorrectie, wordt het stukje huid met een soort laserachtig apparaatje verwijderd. Het werkt met een heel fijn elektrisch stroompje. Dit kunt u op diverse wijzen ervaren. De meeste mensen geven aan dat ze een bepaalde druk op de oogbol ervaren, andere geven het aan in het voorhoofd. Het is een bijzondere sensatie en het doet geen pijn. Het gebruik van dit apparaat dient om alle bloedvaatjes gelijk dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen bij een bovenooglidcorrectie praktisch nul geworden.Wanneer nodig zal ook het overtollige vet weggehaald worden. Vervolgens wordt de huid door middel van een zeer fijne hechting dichtgemaakt. Als extra bescherming van de wond worden er nog steriele pleistertjes overheen geplakt. Bij de meeste mensen zijn zwelling en eventuele gekleurde plekken na ongeveer een week verdwenen.
Door de lokale verdoving voelt u niets van de ingreep. Het is wel belangrijk dat er iemand is om u naar huis te rijden.

De hechtingen worden na een week verwijderd. Twee dagen daarna adviseren wij om gedurende 3 maanden littekencrème te gebruiken. Littekencrème zorgt voor een mooi eindresultaat. Een uitstekende littekencrème is EDULA zalf.

Nazorg

Omdat wij het belangrijk vinden dat u tevreden bent plannen wij vaak in overleg vijf tot zes maanden na de behandeling nog een nacontrole.

Meer lezen over deze ingreep?

Waarvoor kunt u nog meer terecht bij Kliniek Elst? >>>>