fbpx

Rimpels en volumeverlies zijn de logische gevolgen van het ouder worden. Ons uitgangspunt bij gezichtsbehandeling is dat de basis van schoonheid een gezicht is dat in harmonie is. Een uitstraling die past bij wie u bent en hoe u zich voelt. Als het resultaat natuurlijk en evenwichtig is zal het niemand echt opvallen dat u behandeld bent, maar wel dat u er een stuk frisser en beter uitziet.
Daarbij letten wij op de verhoudingen in uw gezicht. Als mensen ouder worden lijkt de zogenaamde ” V-vorm” die het jeugdige gezicht kenmerkt, zich om te draaien doordat de huid wat gaat hangen. Bij het samen bepalen van de plaatsen waar behandeling gewenst is en het meest resultaat zal opleveren, houden wij dit herstel van de V-vorm in gedachten als uitgangspunt.

Behandelplan

Na het verkennen van uw wensen maken we een behandelplan aan de hand van de volgende aandachtspunten:

 • Eventuele voorgeschiedenis
 • Mogelijkheden en beperkingen van de verschillende behandelingen
 • Het te verwachten resultaat
 • Herstelperiode
 • Instructies
 • Complicaties & risico’s
 • Kosten
 • Foto’s
  Het is fijn als u oude foto’s meeneemt van 5 en 10 jaar geleden. Hiermee kunnen wij goed beoordelen hoe snel u, en op welke punten u het meeste veroudert.
  Om de uitgangssituatie van de behandeling te kunnen vaststellen, maken wij tijdens dit eerste consult ook foto’s.

Behandeling

Rimpels verwijderen kan op verschillende manieren. Kliniek Elst werkt met zowel Botox als fillers.
Botox gebruikt de arts om de spieractiviteit tijdelijk te verslappen. Dit geeft bijvoorbeeld mooie resultaten bij de fronsrimpel, voorhoofdslijnen en kraaiepootjes.
Een filler wordt ingezet om bepaalde rimpels op te vullen of meer volume te geven waar nodig. Vaak ook bestaat behandeling uit een combintie vn Botox en fillers.
Botox en fillers worden met een heel dun naaldje in of net onder de huid geïnjecteerd. De prikjes voelt u bijna niet. Als het nodig is, gebruiken we een lokale verdovende crème of een zogenaamde tandartsverdoving. Dit is bijvoorbeeld vaak prettig bij behandeling van de liplijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over pijn.
Afhankelijk van de gekozen behandeling, duurt deze tussen de 5 minuten en een half uur.
Voorop staat dat u de behandeling als comfortabel ervaart. Na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en/of met een ‘coldpack’ worden gekoeld.

Waarvoor kunt u nog meer terecht bij Kliniek Elst? >>>>