fbpx

Veel mensen hebben last heeft van overmatig zweten, vooral onder de oksels maar bijvoorbeeld ook het voorhoofd of de bekende zweetvoeten. Overmatig zweten  kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven.

De oorzaak van overmatig zweten is onbekend. De oplossing van het probleem is simpel en effectief: Botox. Een botox behandeling van de oksels vermindert de overmatige zweetproductie met ongeveer 95%. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam.

De zweetkliertjes reageren op Botox met een verminderde zweetproductie. De behandeling is gevoelig en daarom gebruiken we vooraf een verdovende crème. Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg.

De meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling ook zonder verdoving.

Na ongeveer twee dagen is het effect van Botox al merkbaar. Het maximale effect treedt na 2 weken op. Zonodig kan nog een herhaling plaatsvinden indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6  maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Minimaal 24 uur voor de behandeling dient u de oksels te scheren, en gebruik geen deodorant op de dag van behandeling.

Waarvoor kunt u nog meer terecht bij Kliniek Elst? >>>>