fbpx

Een hyaluronzuur injectie is een injectie met de stof hyaluronzuur, ook wel een filler genoemd. Het is een lichaamseigen stof die voorkomt in ons bindweefsel. Hoe ouder u wordt, hoe minder hyaluronzuur er in uw lichaam voorkomt. Hierdoor neemt het volume in uw huid af. Het gevolg? Rimpels en huidverslapping, oftewel huidveroudering. Een hyaluronzuur injectie kan deze rimpels opvullen. Het effect verschilt per persoon, maar blijft vaak verschillende maanden tot wel een jaar zichtbaar. Ons lichaam breekt de stof vervolgens zelf af.

Is een hyaluronzuur injectie gevaarlijk?

Nee, hyaluronzuur is niet gevaarlijk. Het is, zoals hierboven ook genoemd, zelfs een stof die door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Wel is het altijd belangrijk om uw gezondheid met de arts te bespreken die u een injectie met hyaluronzuur geeft.

Hyaluronzuur injectie: voordelen

Het grootste voordeel van een injectie met hyaluronzuur is dat u meteen resultaat ziet. Hyaluronzuur trekt bovendien watermoleculen aan, waardoor het resultaat van de behandeling langer te zien is. Deze filler vult bestaande rimpels op, het is een natuurlijk middel en werkt tijdelijk.

Hyaluronzuur injectie: nadelen

Hyaluronzuur kan helaas ook te veel watermoleculen aantrekken, waardoor er dus ook te veel volume kan ontstaan in het gebied dat u heeft laten behandelen. Dit is gelukkig heel eenvoudig op te lossen door een injectie met hyaluronidase te geven. De arts zal altijd voorzichtig starten met een filler behandeling, om te kijken hoe het bij u uitvalt. Eventueel komt u daarna terug om nog extra fillers bij te spuiten.

Hyaluronzuur injectie: voor wie?

De injectie met hyaluronzuur passen we toe om rimpels in het gezicht te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Ook is het een goed middel om volumeverlies in bijvoorbeeld uw jukbeenderen of lippen te corrigeren. En heeft u last van huidveroudering op uw handen? Dan zijn fillers wellicht ook de oplossing.

Hyaluronzuur injectie: gratis adviesgesprek

Heeft u interesse in een behandeling met een hyaluronzuur injectie? Maak dan direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Tijdens het consult kunt u al uw vragen stellen. Daarnaast informeer ik u zo uitgebreid mogelijk zodat u precies weet wat u mag verwachten van de behandeling met hyaluronzuur. Maak vandaag nog een afspraak.

Waarvoor kunt u nog meer terecht bij Kliniek Elst? >>>>