fbpx

Rimpels in lippen zijn meestal goed te behandelen met fillers maar als u de gewoonte heeft om uw lippen tijdens het spreken vaak te ‘tuiten’ is een filler onvoldoende. Herhaald ‘tuiten’ van de lippen stimuleert rimpelvorming.

Eerst de oorzaak aanpakken dus en dan de gevolgen. Door behandeling met Botox kunt u deze gewoonte afleren. Uw hersenen raken gewend aan het niet meer kunnen ‘tuiten’ van de lippen waardoor u deze gewoonte kunt afleren. Meestal zijn hiervoor ’n aantal sessies nodig bv. iedere 2 maanden.

Vermijd zelf ook drinken uit ’n rietje, soep drinken, drinken uit kommen etc. om het ‘tuiten’ af te leren.

Een heel enkele keer kan het voorkomen dat u na een Botox behandeling van de lip moeite heeft met de letter P en B. Dit is een voorbijgaand effect.

Eventuele rimpels die daarna nog overblijven zijn met een filler te behandelen. Bij heel oppervlakkige rimpeltjes kan laser een uitkomst bieden. Ook kunt u eventueel Tretinoïne creme gebruiken.

Tretinoïne creme (vitamine A-zuur creme) geeft een transformatie en bevordert de vernieuwing van de huid. Hierdoor is het is een effectief middel voor de behandeling van rimpels, pigmentvlekken en littekentjes.

Waarvoor kunt u nog meer terecht bij Kliniek Elst? >>>>

 

aa